fredag 29. november 2013

Et mål... et HØYT mål faktisk!

Jeg har satt meg et mål..., og et høyt et også. Faktisk 6812 meter høyt! Vi snakker Ama Dablam - omtalt som verdens vakreste fjell.

Det jeg syns er viktig med å sette seg et mål, er at de skal vær realistiske. Jeg har ikke som mål å bestige verdens høyeste fjell - det er for meg urealistisk. Og det er så mange andre grunner til å velge helt andre fjell. Jeg syns det er mer spennende å nå toppen av verdens vakreste fjell enn verdens høyeste.

Jeg sa til meg selv da jeg nådde Kilimanjaro at høye topper ikke var noe for meg. I ettertid er smerten glemt og høye fjell lokker igjen. Jeg er fasinert av fjell og sitter stadig med nesa ned i glossy magasiner med bilder av majestestiske og vakre, høye fjelltopper.

Vel... Ama Dablam. Bare navnet er jo spennende. Ama Dablam ligger i Himalaya. Jeg vet ikke når, men denne toppen står høyt på min liste. Jeg har en 5000 meter, så det passer bra å ha en 6000 meter også...

Meeeen.... ikke har jeg brukt stegjern, ikke har jeg sovet i telt i 15 minus og ikke har jeg mye høydeerfaring! Og i tillegg er dette er et teknisk krevende fjell..., men til Ama Dablam vil jeg... Så; det er en del forberedelser som må til, men et sted må jeg begynne. Jeg har mentalt begynt å forberede meg ihvertfall. Kanskje 2016... eller 2017? Vi får se... det er lov å drømme! Blir du med??


2 kommentarer:

  1. Jeg blir ikke med på den turen men vi har jo andre reiseplaner :))) De er spennende nok for meg.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er absolutt en spennende tur vi har i sikte... og den tipper akkurat 5000 moh:)

      Slett