lørdag 12. april 2014

Marokko i bilder - sett fra 16 par øyne

Jeg ba mine reisebloggvenner fra Marokkoturen sende meg ett bilde fra Marokko. Et bilde som for dem beskriver Marokko og med en liten tekst om hvorfor de valgte akkurat dette bilde. Og jeg skjønner at det ikke var en enkel oppgave. Flere kom hjem med over 2000 bilder på minnebrikken - så det ble en liten utfording.

Med dette innlegget vil jeg presentere den flotte gjengen jeg var så heldig å bli kjent med på bloggturen til Marokko. Det vil si, de presenterer seg jo egentlig selv. Bildet har de selv tatt og de beskriver selv sitt beste minne fra Marokko, eller det som de mener beskriver Marokko best, sett gjennom deres egne øyne.


Klikk på navnet, så kommer du rett til den enkeltes blogg..."Her er mitt "beste" bilde fra Marokko. Blir kanskje en klisjè, men det var
noe med stemningen på Djamaa el Fna om kvelden som sitter så veldig godt
igjen i kroppen. Lydene, luktene, smakene, varmen, folkene og den
overveldende følelsen av kontrollert kaos. Så annerledes og eksotisk :)"
 "Mye munterhet og mange mette mager i magiske Marrakesh!
Marrakesh for meg var strålende og fargerik mat - og like strålende og fargerike bloggere. Ettas blide ansikt sier alt!"Annettem
"Dette bildet gjør at jeg dras tilbake til Marokko med en gang. Det sier alt om souken/markedet og jeg minnes hvordan det var der for 15 år siden. Rimelig urørt. Fargene i toppen med tørket garn og bodene med flere fargespill, de to til høyre som prøver å forevige øyeblikket på lerret og en marrokaner som haster avsted til en plass. Synes jeg hører lydene og luktene enda.""Jeg synes dette bilde beskriver Marrakech godt. Vakkert, men litt mystisk."


"Jeg stortrivdes i souken i Marrakech og elsket alle lyder og lukter markedet hadde å by på, men som en kontrast til alt 'tjaset og maset' var det fint å kunne la kameraet fange et 'stille øyeblikk' hvor gutten på bildet ser ut til å ha all verdens tid og kanskje til og med kjeder han seg litt ;)"
"While Marrakech was excitingly hectic, lively and colourful, the Agafay Desert, just over an hour away from the city was everything but. Here you could've easily spent a while just sitting and staring to the emptiness, something us Finns are quite good at!"Fotograf Monica
"Jeg er livredd for kameler... Men jeg hadde bestemt meg for å klare rideturen på 1,5 time. Ved en stor sanddyne stoppet endelig guiden vår og vi kunne gå av dyra... Jeg skalv i begge beina og vår helt våt i hendene. Men jeg hadde klart det...! Solen hadde begynt å gå ned og vi hørte plutselig det ble ropt "Jalla, jalla". Det var guiden som ville ha oss opp på toppen av sanddynen. Du kan jo prøve å løpe fort i en sandbakke som har en stigning på 90 grader... Når jeg nærmet meg toppen sier Peter: Vær klar over at sandynen ikke fortsetter bortover slik det ser ut der nedenfra. Du må bare klatre opp og sette deg skrevs over sanddynens spisse topp. For en følelse å endelig komme på toppen og sitte der med utsikt over "hele verden"! Det var fantastisk å nyte solnedgangen herfra! Et minne for livet :) Og ja jeg gjør det gjerne igjen; men forhåpentligvis med mine egne bein, ikke på en kamelrygg...""Jeg synes helheten ved Marokkoturen var helt topp - vi rakk overraskende mye på fire dager! For meg var turen en nydelig blanding av nye overraskende matopplevelser, artig gatevandring i Marrakech, avslapping i luksustelt i ørkenen, et lite ziplining-adrenalinkick og så klart kjempegodt selskap fra andre reisebloggere! Takk for turen, folkens!""Den eldste bokhandelen i Marokko.""Jeg elsker fargene i "Den rosa byen" Marakkech! Bilde taler sitt;o)" Mathildes reise
"Noe av det beste ved å reise rundt om i verden er å møte de lokale. Uansett om man snakker med dem eller ikke. Man kan lese så mye ut av uttrykket til denne søte, lokale mannen. Når vi spurte om å ta bilde nikket han og gav oss et lite, fint smil før han fall inn i sin egen verden igjen.""Jeg har valgt dette bildet fordi det beskriver mye av fargene, mønstrene og arkitekturen i Marrakech: Mye mosaikk, sterke farger, buede dører  og "lag på lag". Et eldorado for enhver fotograf, amatører så vel som de mer profesjonelle!"
"Jeg valgte dette bildet av te-settet fordi for meg er det en av de store symbolene på Marokko. Te-seremonien er et tegn på både vennlighet, tradisjon og gjestfrihet i landet, og en stor del av landets historie og kultur. Teen blir servert over alt, til alle måltider og alle døgnets tider. Tror det er vanskelig å bli kjent med landet uten å ta del i te-kulturen deres."
 "For meg var det fargene som kanskje fascinerte meg mest med Marokko. Da vi besøkte Agafay ørkenen var det et utrolig fint ettermiddagslys som badet omgivelsene i varme toner.  Den selskapssyke dromedaren på bildet syntes jeg var representativ for turen og oss som gruppe. Bildet av den er like sprøtt og artig som reisefølget, akkurat passe rar og nysgjerrig som resten av oss!"
"Bildet liker jeg fordi jeg synes kameler er mye moro, og jeg fant en fin ørkenhatt i teltet mitt. Og vi ble bra brisne og røykte shisha på kvelden, så var en bra dag."Mitt eget bilde:
"Jeg er litt over middels interresert i sykling og blir derfor ofte fasinert av bruken av sykkel verden over... I soukene så jeg til stadig sykling forbudt skilt, men det var nok mer til pynt. Hadde jeg gått litt fortere ut av denne passasjen, tror jeg et sammenstøt hadde vært et faktum... at han kom akkurat når jeg skulle ta bilde av tilsynelatende ingenting, er jo litt moro..."


Jeg syns dette ble en kjempefin samling av bilder sett fra så mange forskjellige par øyne! Følg med på bloggen i morgen - da blir det konkurranse relatert til dette innlegget!

Takk for en super tur kjære bloggvenner!Turen er sponset av Sahara experience og Visit morocco i samarbeid med Norske reiseblogger 

Alt jeg har skrevet er rett fra hjertet og kun mine egne synspunkter!

18 kommentarer:

 1. Så bra det ble! Gøy å se alle de bildene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Moro å se alle de forskjellige vinklingene...!

   Slett
 2. Og der begynte jeg nesten å savne Marrakech igjen! Takk for en uforglemmelig tur. Jeg gleder meg til å følge dere alle gjennom både ord og bilder og så håper jeg vi treffes igjen, ikke bare i bloggverden!

  SvarSlett
  Svar
  1. Selv takk for en fantastisk tur! Og jeg er helt sikker på at vi møtes igjen!

   Slett
 3. åh, nå var jeg plutselig ikke i kalde norge lenger, men i deilige, varme marokko med denne kule gjengen!
  takk for en fin, fin start på lørdagen, elisabeth :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig! Når regnet plasker på ruta utenfor, er det deilig å kunne drømme seg litt bort!

   Slett
 4. Kjempefint resultat! :D En flott gjennomgang av både turen og deltakerne :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Jeg syns det ble et fint resultat der alle hadde hvert sitt høydepunkt!

   Slett
 5. Så mange utrolig flotte bilder og så gøy å lese om de andres erfaringer og minner :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg syns teksten var vel så interresant som bildene:-) Det ble en kjempefin samling!

   Slett
 6. Bra tiltak og et veldig fint innlegg, Eliasbeth! Haha, bare jeg som ikke greide å holde ett-bilde-regelen ja.. sorry for den altså! ^^

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Jeg syns ditt samlebilde ble kjempefint! Og regler er til for å brytes... he he:)

   Slett
 7. Great post! Lovely to see everyone's own take on Morocco!! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! Everybody see things in different ways, and this was a good way to show it :-)

   Slett
 8. Så utrolig kult bilde, jeg elsker sånne hoppe bilder :)

  SvarSlett
  Svar
  1. He he... jeg også. Erfaringsmessig må jeg hoppe ganske mange manger før det blir ok, men her holdt det med et par forsøk!

   Slett
 9. Så bra det ble Elisabeth!:) gøy å se hvilke bilder alle dere andre har valgt!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Astrid! Moro å se at vi valgte så forskjellig!

   Slett