onsdag 23. april 2014

Produkttest og give away!

Tidligere i vinter fikk jeg tilsendt sokker fra Pacawool som jeg har testet ut...

De har blitt med meg på treningsturer i marka, sykkeltur, skitur og de har også varmet mine føtter gjennom vinteren hjemme i leiligheten, frossenpinne som jeg er.

Pacawool goes biking!Pacawool bruker 100% ull fra alpakka. Alpakka er et kameldyr som lever i Sør Amerika. Alpakkaull skal være varmere, klø mindre og er uten lanolin, noe som gjør denne ulla allergivennlig.

Det sies at alpakka er 5 ganger sterkere enn saueull. Det ene paret jeg testet ut var en type klassisk raggsokk, og denne brukte jeg inne. Jeg har ikke brukt de hver dag, men jeg har brukt de mye og jeg vet at med tiden så går det hull på slike sokker - enten du vil eller ikke. Tro meg, jeg sliter ut flere par sokker i året siden jeg bruker de så mye innendørs istedet for tøfler. I påsken klarte jeg å slite hull på helene på disse også. Det er vanskelig å si om de er 5 ganger sterkere enn saueull, men joda - de er nok litt sterkere. 


Ulla kommer fra disse søte alpakkaene! (Bildet er lånt fra hjemmesiden til Pacawool).

Alpakkull skal være 7 ganger varmere enn vanlig saueull. Og igjen, det er vanskelig å vurdere om dette stemmer - meeen, jeg kan med sikkerhet si at begge disse sokkene jeg testet, holdt godt på varmen. Den klassiske raggsokken virket tynnere i forhold til en hjemmestrikket raggsokk, men jeg vil absolutt påstå at den var varmere (og mykere også).
Pacawool bare slapper av!

Den andre typen sokk jeg testet, var av typen de kaller "Climber". Dette er en litt tykkere sokk enn de jeg vanligvis bruker når jeg trener.

Jeg testet de ut på en skitur i marka. Siden det ikke har vært spesielt kaldt i vinter, vil jeg nok si at de ble i varmeste laget. Jeg har også testet de ut på en sykkeltur i skogen i mars. Da var det litt kaldt i forhold til hva sykkelskoene mine takler av kulde, men med disse sokkene på ble det perfekt. Kanskje ørlite trangt i sykkelskoene siden sokkene er såpass tykke.

Så har sokkene blitt med på en aldri så liten ekspedisjon på Hardangervidda. Jeg trodde de var tykke nok til å ha i fjellstøvlene mine, men her er marginene for gnagsår så liten, så det var ikke nok for meg... Fikk gnagsår - MEN det er ikke sokkene sin skyld altså. Jeg fikset problemet med å ta på et tynt par sokker først, og så disse utenpå der igjen. Da ble det perfekt. De sitter godt på foten og jeg brukte de hver dag på en 4 dagers skitur. Fordelen med alpakkaull er at de har svært gode pusteegenskaper og holder huden tørr, noe som gir mindre luktproblemer. Nå hadde jeg jo disse ytterst hele tiden, så lukt var uansett ingen problem på denne turen... En annen fordel med denne type sokk, er at den er tett og god og hindrer dermed friksjon i skoen (med mindre du gjør den tabben jeg gjorde; 1 par sokker når du alltid har brukt 2 par tidligere...).
Pacawool goes skiing at Hardangervidda!

Så, mitt favorittbruk på denne sokken, var helt klart til bruk i grove skistøvler (til fjellski). Og det er nettopp dette de er beregnet til; ekstreme vinteraktiviteter.

Sokkene har fått sine runder i vaskemaskinen (på ullprogram selvfølgelig), og de er like fine vask etter vask.

Så, summasummarum er jeg veldig fornøyd med sokkene fra Pacawool. Prikken over i-en hadde vært om sokkene hadde en farge som matchet meg... he he! Jeg elsker grønt!!! Men mine svarte testsokker er nok absolutt like gode som disse freshe grønne!

Vil du også prøve sokkene fra Pacawool? I samarbeid med Pacawool gir jeg bort et par damesokker og et par herresokker.

Du kan velge mellom "Climber" eller den klassiske ullsokken (det var disse jeg testet ut), eller Pacawools egen favoritt og bestselger; Paca Spesial.


Dette er den tykke sportssokken jeg testet ut. Den inneholder 70% Alpaca Wool, 27% Nylon og 3% Elastan. Du får den i denne kule fargekombinasjonen, eller i svart som er lik den jeg testet ut.
Denne klassiske ullsokken holder deg god og varm! Jeg har bare brukt de innendørs de gangene jeg har fryst på beina i vinter... (og det er ofte!)
Paca Spesial er bestselgeren og en typisk all-around-sokk. Sokken har forsterkninger på hæl og tær for økt holdbarhet.


Hvordan får du et par av disse?

Gå inn på min facebookside, lik den om du ikke allerede gjør det. Skriv i kommentarfeltet (til linken med give away) hvilken sokk du ønsker, om du ønsker herre eller dame og gjerne størrelsen din også. Jeg trekker ut 2 vinnere mandag 28. mai. 

(Er du ikke på facebook, legg igjen en kommentar her...)


3 kommentarer:

 1. Så koselig at det finnes alternativ for oss som er minimalt på Facebook :)
  Jeg er en superfrossenpinn og lever nesten hele året rundt i mine grå Uggs.
  Men kanskje er alpakka bedre enn sau? Og litt mindre elefantlook hadde vel heller ikke skadet.
  Så jeg prøver vinnerlykken, og satser på den klassiske ullsokken, størrelse 39.

  SvarSlett
 2. Å vilken bra giveaway!! Självklart är jag med och prövar lyckan! Om jag vann skulle jag gärna ha ett par damsockar, Paca Spesial, i stl 38 eller däromkring :)
  Många hälsningar från Skottland!

  SvarSlett
 3. Oj, glömde säga att jag inte är på facebook längre, så hoppas att detta är OK att jag skriver här:))

  SvarSlett