onsdag 9. april 2014

Glamping - rett og slett camping med glamfaktor... i Agafay Desert!

Vårt siste døgn skulle tilbringes "in the middle of nowhere" - ihvertfall et sted et par timer i bil utenfor Marrakech. Og jo mer øde, jo mer villmark, jo mer primitivt, jo mer digger jeg det! Men for å ikke skremme deg helt bort fra å gjøre dette, så er dette noe alle kan gjøre og absolutt ikke vanskelig å få til i det hele tatt. Og når du er i en travel storby som Marrakech med det pulserende livet, luktene og lydene, så syns jeg det er vel så viktig og ikke minst veldig moro å strekke seg litt utenfor bygrensen å gjøre noe helt annet...

Vi blir fraktet til Terre des Etoiles i Agafay. Dette er en campingplass.... sorry, glampingplass i ørkenen. Egentlig er det ikke ørken heller, ihvertfall ikke det du kanskje forbinder med ørken, for det er ikke sand overalt, men småstein. Men du får absolutt følelsen av å være på ørkencamping! Teltene har låsbar dør og eget bad, så telt får helt klart en ny dimensjon etter dette.


Som alltid venter det rykende varm mynte-te på oss!

Vi ankommer på ettermiddagen og utforsker området litt med kamera. En gjeng dromedarer står inngjerdet på området og vi syns selvfølgelig disse eksotiske dyrene er kjempespennende å ta bilder av.
Mon tro om vi begge klarer å presse hodene gjennom gjerdet... samtidig!

Når solen etterhvert går ned i horisonten, samles vi rundt utebaren med 360 graders utsikt og nyter god drikke, snacks og det ørkenlivet kan by på. Stor kontrast fra kjas og mas i byen og virkelig en herlig ettermiddag. Vi får lokal underholdning med sang og dans, og du bør ikke være sjenert eller noe, for her dras man opp en etter en.
Selfie med herligste roomie Mathilde og dansende marokkanere i bakgrunn!

Vertinnen på stedet kan fortelle at det er masse aktiviteter for hele familien her, blant annet rideturer på hester eller dromedarer, bilturer utenfor allfarvei, vandreturer eller kanskje en ballongtur? Ellers er dette et flott sted å feire bursdag, bryllup etc. Lokal underholdning tror jeg du får med på kjøpet uansett hva du velger!
Ikke dromedarer i aftensol, men 2 langbente blogger!

Om du bare ønsker fred og ro, kan du ihvertfall ikke komme til et bedre sted. Jeg ble ikke mett av utsikten til Atlasfjellene, og jeg begynte fort å drømme om en tur dit... sukk!


Matteltet
Til middag får vi servert nydelig lam og grønnsaker kokt i tajine, og ny dose underholdning. Vi spiser på et langbord under et stort telt, og utenfor er det bekmørkt, men plassen er opplyst av stearinlys og bål. Atmosfæren er så god at du nesten kan ta og kjenne på den!
Det er kos med bål, men aller mest er varmen best!

Så kommer dessverre avskjedsdagen. Alle reiser har en ende, og det gjelder denne også.., men før denne turen er helt over og vi kjøres til flyplassen, skal vi hive oss utfor store juv kun hengende i en stålvaier! Yezzzz - dette har jeg gledet meg til, adrenalinjunkie som jeg er! Dette skal skje på Eco Adventure Park og 6 av oss tar utfordringen. Det starter med at vi må balansere oss over en hengebro. Utfordringen her er at du faktisk må se ned, for trinnene er så langt fra hverandre at bommer du, ja da tråkker du liksom i løse lufta og kan virkelig få kjenne på følelsen av fritt fall (men vi er godt sikret i denne taubroen, så ingen fare for at 6 bloggere blir til 5 på denne øvelsen).
Ziplinen vi skal svinge oss i, går fra den ene enden av juvet til den andre.

Videre skal våre ferdigheter testet i akroparken, og består vi denne, så er det selve generalprøven som gjenstår: hovedlinen på et par hundre meter.

Så, endelig... vi får en introduksjon på fransk og vi nikker samstemte... selv om ingen av oss faktisk kan et eneste ord på fransk, så skjønner vi at vi er to klikk unna fra karabinkrokene og wiiiiiiiii.... du kan late som du er Tarzan (eller Jane om det føles bedre!).

Jeg er dessverre over før jeg rekker å få sommerfugler i magen. Dette er bare gøy og ikke skummelt i det hele tatt - og det hele er over på under 1 minutt! Første gangen burde bare være en test, så kunne vi fått lov til å gjøre det en gang til - opp ned! He he, det hadde vært noe!
Alle overlevde! En meget happy gjeng! (Foto: Alltid Reiseklar)

Vi avslutter med lunsj på et fantastisk sted med nydelig utsikt over Atlasfjellene. Her kunne jeg sittet og filosofert i mange timer..., men sannheten om at jeg skal rekke et fly inntar meg, og jeg må bare følge gruppen med i bilen for siste transport til flyplassen.
Tid for ro!

Shukran Marokko! Jeg kommer veldig gjerne tilbake!

Turen er sponset av Sahara experience og Visit morocco i samarbeid med Norske reiseblogger 

Alt jeg har skrevet er rett fra hjertet og kun mine egne synspunkter!

10 kommentarer:

 1. Fantastisk bra beskrivelse, og nå angrer jeg nesten litt på at jeg ikke ble med i stedet for å tilbringe kvelden og natten på det "fantastiske" hotellet vårt! Jaja… kanskje jeg må tilbake til Marrakech likevel? ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Vi er vel ikke så vanskelige å be hvis muligheten for ny tur dukker opp? Jeg drar ihvertfall gladelig på glamping igjen!

   Slett
 2. Hehe så coolt!! Skulle gärna glampa i marrakesh!! Vilken resa det ser ut att ha varit! Häftiga upplevelser.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var 4 intense dager. Jeg ble mer nysgjerrig på hva man kan finne på utenfor Marrakech egentlig, og håper jeg kan få tid til å utforske det en gang (spesielt Atlasfjellene - tror det er knallbra å sykle der!!).

   Slett
 3. Gøy å lese! :) Skulle gjerne zip-lina og gått over den brua en gang til - med kamera!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, neste gang (det må bli en neste gang!) skal vi ha actionkamera limt fast på kroppen!

   Slett
 4. Kult! Kjenner suget i magen fra zip-linen når jeg leser dette :D Skulle gjerne gjort det igjen jeg også! Kjempegøy :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror vi må arrangere en skikkelig action-tur, med masse sånne "øvelser" på programmet!!! Det hadde vært knall!

   Slett
 5. Zip-line var det gøyeste! Det skulle gjerne vart litt lenger, var veldig fort over. Rakk nesten ikke å bli redd;) skal definitivt gjentas!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sånne adrenalininnslag i programmet er alltid moro! Jeg var et sted i Thailand og prøvde dette, men der var vi innom over 20 lange zipliner - DET var veldig moro!!!

   Slett