fredag 13. juni 2014

Kul bar og koselig café i Budapest

Jeg har nesten alltid med meg en guidebok når jeg er på tur. Jeg bruker den mest for å få en oversikt over høydepunktene og bruker den igrunn aldri for å velge restaurant eller hotell. Da bruker jeg gjerne tips fra venner og bekjente, samt tips jeg finner på andres reiseblogger!

Her er 2 bra steder jeg tilfeldig snublet over, en café og en bar (ingen av de nevnt i min guidebok...).


Denne caféen ligger godt gjemt innerst inne i en bokhandel. Nå fikk jeg det til å høres ut som en liten, bortgjemt café - men det er det så absolutt ikke. Caféen er gedigen og jeg tror den typiske gjest her bestiller kake og kaffe/te. Siden vi var der på et tidspunkt da det passet utmerket med en kakepause, så ble det det på oss også. Cafeén er veldig innbydene og alt er samlet i en gigantisk sal med de flotteste maleriene du kan tenke deg i taket. På veggene er det innredet med stooooore speil slik at den store salen virker enda større! Her er det også levende pianomusikk. Dette er et flott og erverdig sted å nyte litt ro før man stresser videre som man oftest gjør i en storby. Storby er egentlig ikke en avslapningsferie (ihvertfall ikke for meg), så derfor er det viktig å sette seg ned å gjøre ingenting (eller spise kake!) innimellom.

Caféen heter Párizsi og ligger i Andrássy út 39.


Så, før man avslutter en tipp topp dag i Budapest, kan man runde det hele av med et barbesøk. Denne baren lå ikke så langt fra hotellet vårt og rett ovenfor Central Market Hall. Denne lille baren/puben er absolutt verdt et besøk. Den heter For Sale Pub, men jeg kaller den bare "lappe-baren". Her henger det 1000-vis av små notislapper overalt! Ja, absolutt overalt. Du blir derfor lett sittende og bare se hva andre folk har skrevet og man skriver selvfølgelig en egen liten notis og henger opp. Du klarer bare ikke å la være!
Her er det også live band som spiller typiske barlåter. På hvert eneste bord står det digre boller eller kurver med peanøtter - av den typen du må fjerne skallet på selv. Når du sitter der og kanskje nyter en kald øl, blir du også sittende og gomse på peanøttene. Jeg fant ingen egen kurv til å legge alt skallet i (og det blir jo en del etterhvert), men når servitøren kom, så feide hun bare alt ned på gulvet. Og da begynte jeg å kikke litt rundt på gulvet, og ja... det var tydeligvis der man gjorde av alt peanøttskallet iblandet litt høy som var slengt utover... He he. Ja, denne baren er verdt et besøk - rett og slett på grunn av interiøret. (Å joda, ølen var god den også!).

2 kommentarer:

  1. Ja oftast är "word of mouth" bäst när det gäller att hitta de riktiga pärlorna. Jag håller med. Dit lokalbefolkningen går är oftast bäst men sällan omnämnt i guidböcker osv.

    SvarSlett
  2. Lappebaren, der var vi også! Veldig artig sted :)

    SvarSlett