mandag 3. februar 2014

Divatur over grensen

Folk flest tar turen over svenskegrensen for billig alkohol, røyk og kjøtt... Når 3 jenter tar turen over, er det langt fra harrytur i sikte!


Fredag kveld og bilen fylles opp med 3 jenter med høyt skravlenivå. Bilturen er over før du rekker å blunke og vi innlosjeres i det mest søteste og triveligste huset du kan finne i de svenske skoger; Mias Torp. Når 3 venninner som ikke har sett hverandre på en liten stund samles, skal det selvfølgelig nytes bobler, mottas manikyr og skravles (joda, divaer KAN gjøre 3 ting på en gang!), og det blir selvfølgelig noget sent før lyset slukkes...
Strømstad Badeantstalt sett fra sjøsiden
Boblebadet venter bare på gjestene

Lørdag er SPA booket. Vi står opp tidlig for å dra på Badeanstalten i Strömstad. Et hyggelig sted med den flotteste sjøutsikten du kan tenke deg. Er ikke helt feil å plaske i saltvannet på riktig side av glasset denne lørdagen og nyte utsikten til en havn i vintermodus. Er du blant hardhausene, ja da kan du bade i kallbadhuset. Som navnet tilsier - et kaldt badehus! Utendørs! Vinterbading! Brrrr! Heldigvis/dessverre (stryk det som ikke passer) er det stengt her i dag, så vi må benytte innedørsfasilitetene istedet...
 
Stedet for hardhausene!

Og utrolig nok, klokken 11 en lørdag formiddag, har vi hele - ja HELE bassenget for oss selv. For en som er vant til å svømme som sild i tønne i Oslos kommunale bad, så er dette virkelig luksus. Og så saltvann i tillegg da!
 
Ikke en sjel har funnet veien til bassenget kl 11:00 denne lørdagen

Så kommer timen for ren nytelse. Jeg har bestilt pakken som heter "vintervarm" og dette er først en herlig kroppskrubb etterfulgt av en sårt tiltrengt rygg- og nakkemassasje, før jeg blir smurt inn med mykgjørende olje og pakkes inn i plast og varmeteppe som en annen mumie. Deretter avsluttes hele herligheten med en hodebunnsmassasje... Hadde jeg ligget der 5 minutter lenger, hadde jeg faktisk sovnet! Akkurat det jeg trengte nå! 

Å vandre rundt i Strømstad en vinterdag er som natt og dag sammenlignet med en sommerdag. Knapt en nordmann i sikte nå... (vel, hvis du så mye som nærmer deg Systembolaget, så finner du dem i flertall...). Å vandre langs vannkanten og se båtene ligge der innpakket i et teppe av snø er ganske vakkert.
Utsikten fra spaavdelingen på Badeanstalten.

Vi spiser en solid lunsj på Kontoret. Det tar på å være i SPA, så jeg bestiller en real, hjemmelaget burger. Dette stedet så nemlig ut til å være gode på dette, da jeg la merke til at nesten samtlige hadde bestilt det... og det var et godt valg! (Divaer skal vel egentlig spise kaviar og drikke champagne, men vi slet litt med å finne akkurat dette i Strømstad...)
Burger med soltørket tomat, blue cheese dressing, parmaskinke og ruccola... Nam nam!

Harryhandel? Neida... divahandel kalles dette!

Kvelden fortsetter igrunn der vi slapp i går... Ingenting er som en lun kjøkkenkrok en kald februarkveld, med så mye stearinlys at selv et kloster blekner i forhold. Du skal ikke så langt unna før du føler at du er på litt ferie - faktisk bare en tur over til Sverige for min del! Og det er faktisk mye man kan finne på en vinterdag i en typisk sommerby. Batteriene er ladet for nok en arbeidsuke, og helgen som divawannabee er over!
Gutter har ikke tilgang til divatur, men med søte Leo så gjør man selvfølgelig unntak...


 

8 kommentarer:

 1. Takk for en herlig tur og fortreffelig selskap

  SvarSlett
  Svar
  1. Selv takk for super tur! Fulladet batteripakke og nytt giv på arbeidsuken nå!

   Slett
 2. Flott beskrevet og fine bilder :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Mia! Og til og med Leo klarte å bli linselus:)

   Slett
 3. hørtes puuuurrrrrrrfect ut :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Og det var akkurat det det var -Lin! Murrpurrfekt!!!

   Slett
 4. Den burgeren så utrolig heftig ut!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den var like god som det ser ut som den er - og satt som spikra i magen i maaaange timer etterpå gjorde den også!

   Slett