mandag 2. juni 2014

Norge x 3

I år skal jeg prioritere å feriere i vårt vakre land Norge! Jeg trives aller best med å være hjemme på sommeren, og i år skal jeg ta meg helt fri og bare nyyyyte! 


Den første lille ferien i Norge starter i Steinkjer. Her skal jeg besøke en venninne, og når jeg først var så langt unna hjembyen Oslo, syns jeg det passet bra med en biltur på nordvestlandet. Planen er å kjøre Atlanterhavsvegen og nyte litt av kystlivet. Fiskestanga pakkes med, så satser jeg på at det blir flere ferske fiskemiddager. På planen står overnatting på Runde fyr og en luftig tur over Romsdalseggen.Været avhenger litt av hvor lang ferien blir.

Atlanterhavsveien

For et par uker siden mottok jeg en hyggelig melding fra et canadisk par vi ble kjent med under siste Thailandopphold. De hadde planer om en Europaferie og ville veldig gjerne ta turen innom Norge, så vips så var jeg i full gang med flere Norgesplaner. De er som oss, veldig glade i fotturer, så det var ikke så veldig vanskelig å velge. Jeg ville vise dem perlene på vestlandet: Kjeragbolten og Preikestolen. Jeg var her for noen år tilbake, men landskapet der er så mektig, så det er definitivt verdt en tur til!

Preikestolen
Så avslutter jeg med en ferie med mine 2 nevøer på 13 år. Når de er med tante på tur, er det ikke noe slaraffenliv... he he! Vi reiser til Jotunheimen får å ta turen opp til Glittertind (vi tok Galdhøpiggen i fjor). Så blir det noen actionfylte dager med ridning, klatrepark, isgrotte før vi avslutter med Besseggen.
Vakre, vakre Jotunheimen! (Her på toppen av Galdhøpiggen)

Jeg gleder meg til å tilbringe masse tid ute i friluft denne sommeren, samt å dele disse smakebitene fra Norge med dere!

Så, da er det bare å bruke ventetiden med å nyte den tidlige sommeren som ihvertfall har ankommet østlandet!

8 kommentarer:

 1. Det høres ut som en helt fantastisk ferie, nyt den maks :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så får vi bare krysse fingrene for veldig bra vær - så er alt lagt til rette for en herlig sommerferie!

   Slett
 2. Atlanterhavsveien har jeg også på min liste :) Ser bare helt utrolig ut!
  Har vært på Kjerag, men aldri i livet om jeg våger å gå på bolten.....Min mann gjorde det, og det var nok for meg!
  Kos deg i sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kjørte Atlanterhavsveien for 2 år siden, og det var veldig spesielt. Denne gangen har jeg lyst å stå å fiske der også. Det var så mange som gjorde det sist... Det kribler i magen på bolten altså. Anbefales ikke for de med høydeskrekk... He he! Ha en super sommer du også!

   Slett
 3. Jag håller med! Föredrar också att vara hemma på sommaren. Vinterna kan man gärna åka någonstans varmt men sommaren är bäst på hemmaplan:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Om jeg ikke er hjemme i Norge, skal det ihvertfall ferieres i nærliggende land. Skottland er jo også er yndig mål på denne tiden siden det ligger så langt nord som det gjør :-)

   Slett
 4. Høres jo helt topp ut! Norgesferie er virkelig undervurdert! Kjerag ser tøft ut, håper jeg får tatt turen dit neste gang jeg er i Stavanger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg gleder meg veldig til årets sommerferie! Fjell, fjord og magiske øyeblikk!

   Slett