torsdag 19. desember 2013

Abu Dhabi


 Så, vi kan ikke dra herfra uten å ha vært innom hovedstaden Abu Dhabi. Vi betaler alt for mye for en organisert biltur til byen. (Et tips til deg som ønsker å dra dit fra Dubai: avtal heller en pris med en taxisjåfør. Det er ikke mange hot spots i denne byen.)

Første stopp er Sheikh Zayed Grand Mosque som er rett og slett fantastisk. Skinnende hvit med 24 karats gull! De kan ikke smykke seg med verdens største moské, men verdens største teppe ligger her... Det tok rundt 2 år og 1200 personer for å lage teppe som er 5627 kvadratmeter stort.


Moskeen har en kapasitet på ca 40.000 mennesker, så det forteller vel egentlig det meste om størrelsen. Av disse er det plass til 3.000 i damenes bønnesal, så igjen sier det litt om prioriteringen. Her er det ikke nok med å dekke til håret. Jeg får faktisk en egen burka å hjemme meg i!
I Abu Dhabi bor presidenten av UEA. Det første palasset til presidenten er i dag ombygd til et luksushotell. Dagens palass har han også vokst ut av, så det bygges derfor et nytt på andre siden av veien... bare hovedbygningen alene er 160.000 kvadratmeter! Det er så stort at jeg egentlig ikke klarer å forestille meg det. Men med 3 koner er det klart han må ha litt boltreplass.
Abu Dhabi sett fra "Heritage Village"

Det er ikke så mye å se i Abu Dhabi bortsett fra moskeen og palasset som du bare får se fra veien. Denne emiraten som for så vidt er den største i areal av de 7 emiratene, har nok olje de kan leve godt av i de neste 200 år, så de er ikke avhengig av å bygge opp turistmagneter. For bare 50 år siden var Abu Dhabi en liten fiskelandsby og ørken. Her går det unna!!!

Yup - det var faktisk det Abu Dhabi hadde å by på (i tillegg til en "Heritage Village" som det egentlig ikke er så mye å skryte av, men jeg fikk klappe en søt kamel her om ikke annet).

Nå er det er det hjem til grønn og våt jul!

Hooooo hoooooo hooooo.....ønsker dere alle en riktig god kameljuuuuuuuul !!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar