søndag 15. desember 2013

Verdens største ditt og verdens høyeste datt!!!

Ingen over, ingen ved siden av... Sånn er Dubai. Er de ikke størst på det, så sørger de for å bli det. Gårsdagen ble brukt til å se noe av dette. Vi startet dagen med å reise til bydelen Deira. Her er et av verdens største gullmarkeder. Men det er absolutt ikke gull alt som glitrer, for å gå gjennom gullsouqen er som å være en levende tunfisk blandt en flokk sultne haier... "Buy a Lolex for suverniiiiir - extra good quality!!!" (Les gjerne med litt bangla-engelsk for ekstra god effekt. OK, vi er ikke i India, men det føltes litt sånn ut inne i denne gullsouken.)

Vi kom oss over til kryddersouken. Der ble tunfisken krydret og marinert... Om du skjønner! Litt saffran og fersk vanilje var vel nesten obligatorisk å kjøpe her, og så var det bare å komme seg videre før du rett og slett hadde blitt kidnappet. Du skal faktisk ikke være en sjart sjel for å vandre her, men det meste ordner seg meg et smil og overse dem totalt. Jeg snakker av lang erfaring!

Herfra kunne vi faktisk gå over til bydelen Bur Dubai, den eldste bydelen i Dubai. Vi tuslet til Bastakia Quarter, som er gamlebyen, en gjenoppbygd gamleby forøvrig.Trange, smale gater og et par fancy boutique hoteller, gallerier og kafeer. Vi slo oss ned på XVA Cafe, en kjempehyggelig vegetar kafé med god atmosfære. 

Det var for tidlig å dra hjem, så vi bestemte oss for å ta turen downtown. Første stopp: Dubai Mall. Og nå snakker vi shoppingsenter!!! Jeg var faktisk ikke så imponert over Mall of The Emirates, men dette var saker. Det var stort og oversiktlig, brede fine passasjer og selvfølgelig masse flotte butikker. Men det skulle jo bare mangle, det er tross alt verdens største!!!

Her nede er også verdens høyeste (selvfølgelig!) tårn; Burj Khalifa. Det er liksom et must å dra opp til topps for å nyte utsikten. Første ledige plass, var kl 22:00, så da rakk vi å nyte en god fiskemiddag utenfor og samtidig få med oss de dansende fontenene. Hvert 20. minutt spilles en sang og du får en sinnsykt flott forestilling av lys og vann. Vannstrålene kan faktisk strekke seg 150 meter høyt. Ingenting overlatt til tilfeldighetene her!

Dette ble dagen omågjøreågjøremestmulig, så nå står omågjøreågjøreminstmulig på dagsordenen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar