onsdag 26. mars 2014

Første møte med Marrakech!


Det finnes utallige oppskrifter på hvordan man kan få en super tur, her er en av de:

Putt 15 bloggere og 1 fotograf i samme gryte, ha oppi et parogtjue varmegrader, litt marokkansk krydder... rør godt... og voila!

 


Ok, det var kanskje ikke helt sånn det var, men det startet lørdag morgen på Oslo Lufthavn. Jeg var en av de heldige som ble plukket ut til å få være med på bloggtur til Marokko. Jeg har aldri vært i Marokko før, og nye steder er alltid spennende. Men kanskje mest av alt var jeg nysgjerrig på disse 15 andre jeg skulle møte. Hvem er en typisk reiseblogger? Tja... fakta sier kanskje at den typiske reiseblogger er en jente? For av disse 16 var det ihvertfall 15 jenter!Så, stor aktivitet på facebook på morgenkvisten og det informeres om at vi treffes på en kafé før avgang. Så tropper jeg opp og møter en stor gjeng veldig blide bloggere! Det tar ikke lang tid før jeg skjønner at denne gjengen med sosiale, utadvendte og særdeles reiseglade mennesker er det perfekte reisefølge...Etter både passkontroller, flyreise, mer passkontroll, kø, bagasjehenting og venting, møtes vi av våre lokale guider i Marrakech representert av Visit Morocco og Sahara Experience. Vi busses til hotellet som ligger noen km utenfor byen. Her får vi en liten briefing på hva som skal skje de nærmeste dagene, både av våre nye marokkanske bekjentskaper og av Norske Reiseblogger og Fotograf Monica som er våre norske nøkkelpersoner.Etter å ha blitt innlosjert i par og fått i oss litt etterlengtet mat, ble det en kveldstur ned til Jemaa El Fna, og dette vil jeg si er selve symbolet på Marrakech eller hjertet av byen. Når solen går ned og de mangfoldige bodene tenner alt de har av lys, røykskyen fra matbodene legger seg som et teppe over den store plassen og flere hundre, ja tusenvis av marokkanere samles her sammen med like mange turister.Her kan du se slangetemmere som blåser de velkjente lydene fra fløytene som får de noe ekle krypdyrene til å se helt harmløse ut. Ferskpresset appelsin og tørket frukt og nøtter får du for slikk og ingenting, lokale kunstnere som selger sine unike ting (dog helt likt nabobodens håndtverk), hissige hennatattoo-damer som overfaller deg med sitt røde blekk og selvfølgelig kan du se lokal akrobatikk, men for all del: IKKE ta bilde!!! Skulle du være så uheldig å ta bilde: LØP! Hvis de bare så mye som TROR at de har blitt foreviget på ditt kamera, så må du betale!

En blid marokkansk selger som syns det var helt ok å bli tatt bilde av!


Noen av oss velger å sette oss på en kafe med takterrasse og flott utsikt over hele plassen og kan nå bare sluke inntrykkene og atmosfæren litt på avstand. Mens vi nyter lydene av markedslivet under oss, bestiller vi mint teen de er så kjent for her nede. En dæsj grønn te og en stor dæsj frisk mynte. Det varmer godt på en takterrasse i Marrakech denne marskvelden - for det er ganske chilly her oppe. Temperaturen er rett og slett som en god, norsk sommer (og faktisk kanskje bittelitt kaldere også...), så skal du hit på denne tiden av året, anbefales en god, varm jakke når solen har gått ned.Så, første møte med Marrakesch by night er over. Bare å glede seg til å kunne se hva som dukker opp når solen og dagslyset vekker opp byen!
10 kommentarer:

 1. Haha, ja måtte jo bokstavelig talt løpe fra de derre underholderne... :P

  Det var trivelig oppe på takterrassen! Gleder meg til å se/lese mer :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de var rimelige hissige - mye tryggere oppe på den terrassen med god te og flott utsikt!

   Slett
 2. Så flotte bilder fra en fin kveld!:) Hyggelig å bli kjent med deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Og veldig hyggelig å bli kjent med deg også! Håper vi snart sees igjen!

   Slett
 3. It was lovely to meet you on the trip, and good to see what went down during that first night I missed :) Hope to see you soon again!

  SvarSlett
 4. Hello Satu! It was nice to meet you too... and hopefully we see each other soon again :-)

  SvarSlett
 5. Gøy å lese og se bildene!
  Jeg kom meg aldri opp på terrassen, og med iphone-kamera ble det lite bilder i mørket. Like greit, ser det ut som - med tanke på alt maset rundt dette med bilder og penger. Markedet ellers var jo en opplevelse. Glad kobrafolket har vett nok til å blåse i de hersens fløytene, så blir vi ikke-slangeelskerne advart i god tid :)

  SvarSlett
  Svar
  1. He he... det var nok en grunn til at det var en stor sirkel uten folk rundt disse kobragutta. Man løper ikke akkurat bort til en kobra for å ta bilde slik vi gjorde hver gang vi så en pusekatt! Og jeg likte igrunn dårlig den aggresive oppførselen rundt forograferingen, men de blir vel lei med tanke på alle turistene som vil ta bilder...

   Slett
 6. Flotte bilder du har tatt......gleder meg til å se flere. Veldig hyggelig å bli kjent med deg også. God helg til deg fra meg

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Maliva! Ønsker deg også en riktig god helg! Håper vi sees igjen på ny bloggtur!

   Slett